trainingsmiddelen voor je hond

Trainingsmiddelen voor je hond

Er zijn enorm veel variaties in trainingsmiddelen voor je hond. De beste trainingsmiddelen zijn per hond verschillend. Het is dus hond-afhankelijk wat je gebruikt. Om de juiste te vinden, is het handig als je eerst iets begrijpt over hoe een hond leert. Honden leren door te associëren.

Hoe honden leren

Honden leren door de consequentie van bepaalt gedrag. Ervaart de hond de consequentie als een beloning, zal hij gedrag herhalen. Ervaart de hond de consequentie als een straf, zal hij het gedrag niet meer herhalen.

trainingsmiddelen voor je hondHet woord ‘ervaren’ is hier belangrijk. Wat de hond ervaart als beloning, is niet altijd wat wij mensen zien als beloning. Denk aan rollen door dode vis of poep eten. Hetzelfde geldt voor de correctie. De reden waarom zoveel honden trekken aan een slipketting. De hond ervaart de slipketting niet als een straf.

Het is heel eenvoudig en werkt hetzelfde bij mensen. Je krijgt geld in ruil voor arbeid of een toetje als je jouw groente opeet. Je krijgt een boete als je te hard rijdt of een onvoldoende als je je huiswerk niet hebt gemaakt.

Trainingsmiddelen voor je hond

Het juist trainingsmiddel is dat wat werkt voor jouw hond. De meeste honden zijn voergevoelig en daarom werken veel hondenscholen met voer als beloning. Het is bovendien een makkelijke en snelle beloning. Er zijn ook honden die meer geven om een bal. Of los van de lijn mogen lopen.

Als je zelf gaat trainen met je hond, ga dan eerst leren wat jouw hond motiveert. Heb jij een hond die graag zijn neus op de grond zet? Beloon hem dan door hem te laten snuffelen. Houdt jouw hond van apporteren? Gooi dan een bal na afloop van de training.

Los lopen en met andere honden spelen is voor veel honden een grote beloning. Probeer eens een keertje een paar minuten met jouw hond te trainen als je wandelt. Als beloning kun je hem dan los laten lopen.

Kijk naar je hond

Trainingsmiddelen voor je hond zijn eenvoudig en alledaags. Aandacht, voer en spel kun je makkelijk geven. Het kost nauwelijks tot geen geld. Veel honden vinden het heerlijk om tijdens een boswandeling voertjes te zoeken of over boomstammen te lopen. Zet dit soort beloningen dus in bij jouw training.

trainingsmiddelen voor je hondLaat hem los lopen, roep hem bij je en gooi daarna een bal. Zo leert hij snel te luisteren als hij los loopt. Eens in de zoveel keer lijn je hem aan. Doet een paar oefeningetjes en als beloning daarvoor mag hij weer los lopen. Heel eenvoudig en groot plezier voor jullie beiden. Als jouw hond van ballen houdt, hoef je er nooit eentje te kopen. Loop eens langs een tennisbaan en hij vindt ze zelf.

Je kunt dure, gezonde beloningsvoertjes voor je hond kopen maar je kunt ook bij de Aldi een doos frikandellen halen voor weinig. Twintig stuks voor €2,19. Laat ze even kort ontdooien zodat je ze makkelijk kunt snijden in kleine stukjes. Niet frituren! Honden smullen ervan. Trainingsmiddelen voor je hond zijn overal.

Wil je hier meer over weten? Check ons forum >>>

Menu