animal event

Zondag 6 mei ben ik samen met mijn vriend Wesley naar de 12e editie het Animal Event in Hilvarenbeek geweest. Het Animal Event is een evenement voor jou. Maar ook je trouwe viervoeter mag gezellig mee en kan zich daar ook prima vermaken.

Wat is Animal Event?

animal eventDiverse bedrijven staan op het event om hun producten te promoten. Er is veel te koop. Ook zijn er stichtingen aanwezig om te laten zien wat voor goed werk zij verrichten. Er zijn ook diverse workshops te volgen samen met je hond. Plus is een aantal rasverenigingen aanwezig om alles te vertellen over het ras wat zij vertegenwoordigen. Ook worden er diverse demonstraties gegeven van hondensporten zoals Agility, Dock Diving, Dog Survival, Dogfrisbee, Flyball en Hoopers.

Wij waren er rond 12:00 uur en dan is de parkeerplaats al bijna helemaal vol. We horen zelfs dat er omgeroepen wordt dat er geen auto’s meer doorgelaten mogen worden. Ondanks de warmte zijn er heel veel mensen die hun hond tóch mee hebben genomen naar het Animal Event.

Wij hebben bewust ervoor gekozen om onze honden thuis te laten, zij zijn 10 en 13 jaar en kunnen beide niet goed tegen de warmte. Ze zijn snel overprikkeld en kunnen zelf geen lange afstanden meer lopen. Zij zijn dus gezellig een dagje bij oma & opa waar zij het prima naar hun zin zullen hebben.

Warmte

Bij de Farm Food Hondenpiste is Dutch Cell Dogs bezig met een parcours met een aantal asielhonden. De Stichting Dutch Cell dogs koppelt moeilijk plaatsbare asielhonden aan een gedetineerde en samen werken zij aan een uniek trainingsprogramma. Erg leuk om op deze manier de asielhonden aan het werk te zien. Mensen die geinteresseerd zijn in een bepaalde hond kunnen dit ook ter plekke aangeven. Dit doen ze door een bordje met de foto van de desbetreffende hond omhoog te houden.

animal eventWat ik alleen niet begrijp is dat het Animal Event heel erg gericht is op dierenwelzijn maar (bijna) alle pistes in de volle zon staan. Er hangen nergens schaduwdoeken. Bij ‘het Eiland’ is er een Agility wedstrijd in de volle zon bezig terwijl er voor de jury een aantal parasols staan.

Gelukkig zijn er voldoende baasjes die gebruik maken van het Beeztees Losloopgebied waar de honden ook even een frisse duik in het water kunnen nemen. Ze kunnen spelen met diverse drijvende speeltjes die ook te koop zijn bij een stand op het strand.

Bij het Beeztees Honden losloopveld is het wel behoorlijk druk, maar toch rennen en spelen honden hier vriendelijk met elkaar. Bij het hek staat een medewerker van het Animal Event om het hek voor je te openen, de kans dat je hond hier kan ontsnappen is dus erg klein. Er liggen overal speeltjes voor de honden om mee te spelen. Erg leuk maar soms wordt een speeltje gegooid waar dan vier honden tegelijk op afspringen; gelukkig gaat dit goed.

Op veel plaatsen stonden drinkbakken waar door veel honden dankbaar gebruik van werd gemaakt. FarmFood had zelfs drinkwater tonnen neergezet waar je zelf een drinkbak of flesje kon vullen met water.

Dock Diving

Dock Diving is een spectaculaire hondensport die oorspronkelijk uit Amerika komt. Teams proberen het ene na het andere record te verbreken in 3 onderdelen: Big Air, Extreme Vertical en Speed Retrieve.

Bij de demonstratie van Dock Diving ‘Big Air’ – waarbij ook mensen uit het publiek dit uit mogen proberen met hun eigen hond – worden de honden niet gedwongen om het water in te gaan. Heel fijn om te zien dat wanneer de honden niet durven te springen zij het ook absoluut niet hoeven te doen.

Uiteindelijk word er een hond bij gehaald die getraind is in Dock Diving om te laten zien hoe het wel moet en het publiek om de waterbak heen krijgt een verfrissende spat water over zich heen.

Richtlijnen en aanvaringen

In het park en bos gedeelte van het Animal Event had FarmFood op diverse plekken leuke houten schommels (voorzien van hun logo) opgehangen. Wij hebben onze lunch hier even kunnen eten en meteen even genieten van de schaduw en een fris briesje. Over het terrein verspreid stonden diverse foodtrucks waar je eten en drinken kon kopen.

Ondanks de richtlijnen die in het programmaboekje vermeld stonden, werd hier niet altijd rekening mee gehouden zoals

  • Ruim hondenpoep op
  • Voorkom ontmoetingen met vreemde honden
  • Geef je hond op tijd voldoende rust
  • Geef je hond voldoende ruimte en houd rekening met de persoonlijke ruimte van andere honden
  • Geef je hond op tijd te drinken
  • Slipkettingen, prik- en elektrische halsbanden zijn verboden.

Wat mij meteen opviel was dat er bij de ingang een dame stond om mensen aan te spreken op het gebruik van een slip- of prikketting. Deze werd dan omgeruild voor een gewone halsband. Op diverse plekken op het terrein zag ik tóch hondenpoep liggen. Jammer dat hier niet meer op wordt gelet. Het lijkt mij toch een kleine moeite om de ontlasting van je hond op te ruimen.

Er waren regelmatig kleine aanvaringen tussen honden die (naar mijn idee) voorkomen hadden kunnen worden door elkaar nét iets meer ruimte te geven met het passeren.

animal event

Andere dieren op Animal Event

Het Animal Event is voornamelijk gericht op honden maar er is ook een Raskattencafé waar wij een hele mooie Sphynx (oftewel een naaktkat) hebben mogen aaien. De eigenaresse konden wij vragen stellen over de verzorging van een Sphynx. Is die nu heel anders is dan een kat mét haar? De kat liet zich ondertussen door ons aaien, voelt heel vreemd aan maar ondanks dat hij geen vacht heeft was zijn lichaam erg warm!

Bij Rabbits & More kon je spullen kopen voor je konijn of andere knagers en kleine huisdieren. Dit deel van het event was voornamelijk in de schaduw. Erg fijn voor de dieren die daar waren.

Het Boerderij Plein daar kan je allerlei boerderijdieren zien zoals paarden, een varken met hele schattige biggetjes, kippen en koeien. Er was ook een aantal kraampjes die bijvoorbeeld yoghurt of kaas hadden liggen om te proeven.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

NEEM CONTACT OP

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten.

Wordt verstuurd

©2018 Hondengek is onderdeel van Yalla - privacy-beleid

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Spring naar toolbar