horecatraining

Je hond meenemen naar een horeca-gelegenheid kan heel leuk zijn. Zeker als je een makkelijke hond hebt. Het kan ook uitlopen op een drama. Alles valt of staat bij training. Hieronder deel ik je mijn horecatraining. Zoals bij veel aangeleerd gedrag, hoe eerder hoe beter. Als onderdeel van de socialisatietraining met je pup neem je deze dus gewoon mee. 

Is horecatraining nodig?

horecatrainingDat is de eerste vraag die jij jezelf kunt stellen. Vind jij het nodig om jouw hond mee te kunnen nemen naar een horeca-gelegenheid. Misschien ben je het nooit van plan. Maar dat neemt niet weg dat je het wel kunt aanleren. Het is immers een goede training in zelfbeheersing. En die komt altijd van pas.

Zie de horecatraining als onderdeel van de socialisatie met jouw pup. Je hoeft niet direct een driegangendiner te bestellen. Dat is wellicht te veel gevraagd. Je kunt ook alleen een kopje koffie of thee bestellen.

Als jouw hond lekker in de schaduw kan liggen bij mooi weer is het natuurlijk fijn als je hem mee kunt nemen op een terras. Hij kan dan rustig onder jouw stoel of tafel liggen en is niemand tot last. Inmiddels weet ik uit ervaring hoe beperkt je bent met een hond die niet alleen kan zijn.

Horecahond

horecatraining

Mijn eerste hond was een Labrador retriever. Zij was uitgekozen omdat mijn toenmalige vriend een hond wilde die overal mee naartoe kon. Wij gingen dan ook regelmatig naar het cafe en namen haar mee.

Onze tweede Labrador kwam de week voor kerst. Hij mocht direct mee naar het kerstdiner in het plaatselijke restaurant. Dat was wellicht een beetje lange zit maar de situatie was niet anders. Ik zou dit ook niet direct adviseren als je een pup hebt. Gelukkig nam er niemand aanstoot aan.

Wij zaten minstens eens per week wel in een cafe of restaurant. Natuurlijk namen we niet altijd de hond mee maar wij wilde in ieder geval de mogelijkheid hebben om het te doen. Niet dat we verplicht de hond thuis of in de auto moesten laten. We meden dan ook alle horeca waar de hond niet welkom was.

Horecatraining in de puppycursus

horecatrainingIk had een aantal hondenscholen de laatste jaren. Mijn laatste hondenschool was ergens op de Veluwe en ik had de deal met Hotel Mooi Veluwe dan we daar de horecatraining mochten doen. Dus kwamen daar de puppies met eigenaren naartoe.

Uitgerust met dekentje en voertjes leerden we de puppies rustig te blijven liggen. Onder de stoel of liever nog tussen de muur en de stoel. De oefening ‘plaats’ hadden we al veelvuldig geoefend met hetzelfde dekentje. De oefening is vrij eenvoudig. Je gooit regelmatig wat voertjes op het dekentje en jouw pup leert dat dit een fijne plek is.

In de horeca zijn er diverse uitdagingen. Er komen mensen langs, gasten. De ober (ook een mens). Soms andere honden. Allemaal uitdagingen die je fijn kunt belonen met voertjes. Een hele jonge pup zal snel in slaap vallen. Drink snel je koffie op, neem (of til) je pup naar buiten voor een plas en klaar is de training.

Heb jij horecatraining met jouw pup gedaan?

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

NEEM CONTACT OP

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten.

Wordt verstuurd

©2018 Hondengek is onderdeel van Yalla - privacy-beleid

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Spring naar toolbar