temperaturen

Al dagen is het prachtig weer met temperaturen van (ver) boven 20 graden. Het blijft mij verbazen hoeveel mensen er toch actief zijn met de hond. Ik bedoel rennen, achter ballen/stokken aan en fietsen. Puppies die voort worden gesleept over het asfalt in de brandende zon. Socialisatie?

Dagje uit

temperaturenIk geloof zeker in de onnozelheid van mensen als het om de hond en de warmte gaat. Er zijn vast heel wat mensen die denken hun hond een plezier te doen met een dagje uit. Gezellig met het gezin. In Marken en Volendam notabene. De toeristische trekpleisters van ons land.

Gelukkig zie ik ook veel mensen die het dagje uit aanpassen aan de hond. Op het hondenstrand in de schaduw en dan lekker in het water. Maar ja, wat als ze weer naar huis gaan? Hij moet toch ergens een keer over de parkeerplaats

Elk jaar opnieuw lezen we weer berichten van honden die gered zijn uit een gloeiendhete auto of met kapotte voetzolen bij de dierenarts worden gebracht. En toch gebeurt het elk jaar weer. Onbegrijpelijk.

Verantwoordelijkheid

Gisteren las ik een artikel over hondenpoep en de ergernis erover. De reacties liepen uiteen van: “De gemeente zet veel te weinig prullenbakken neer”, “Nergens hangen piepzakjes” tot “Niemand ruimt de poep van zijn hond op”.

Met verbazing lees ik die reacties. Waar blijft jouw eigen verantwoordelijkheid? Hoezo de schuld naar een ander schuiven. Het principe van de handleiding van de magnetron waarin staat dat je deze niet kan gebruiken om je kat droog te maken.

Zo herinner ik me jaren geleden een verhaal over een pup met een aantal gebroken ribben omdat de dierenarts gezegd had dat de eigenaar de pup moesten straffen door hem op zijn rug te leggen en hem flink door elkaar te schudden. En dat had ie gedaan …

Hoge temperaturen

Wat mij betreft valt het in dezelfde categorie als mensen die bij een puppyfabriek een pup kopen en dan verbaasd zijn dat er van alles aan de hand is met de hond. En vervolgens de fokker aanklagen. “Hoe konden wij dat weten?”

In the age of information, ignorance is a choice ~ Donald Miller

temperaturenIk heb heus niet de illusie dat de ogen geopend worden door hondeneigenaren die dit blog lezen en dit allemaal nog niet wisten. Want ze weten het wel. Ze zullen eerder boos worden want gewezen worden op een fout vatten niet veel mensen positief op.

Hoe dan ook, ik moest dit toch even kwijt. Met hoge temperaturen laat je jouw hond gewoon thuis. Laat hem zelf een koel plekje zoeken en zet desnoods een ventilator is zijn buurt. Een zwembad in de tuin is helemaal ideaal natuurlijk. Maak er een leuk dagje uit van en blijf thuis!

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

NEEM CONTACT OP

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten.

Wordt verstuurd

©2018 Hondengek is onderdeel van Yalla - privacy-beleid

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Spring naar toolbar