kennismaking

Langs het huis loopt een smal fiets-/wandelpad geliefd bij hondeneigenaren. Ik loop er ook dagelijks als ik hier aan het oppassen ben. Mijn huidige oppashondje is dol op honden. Ze wil graag met elke hond kennis maken. Ik heb daar andere ideeën over en dus hou ik haar zo dicht mogelijk bij me als we een hond tegemoet lopen. 

“Ik vind het niet nodig”

Er is weinig uitwijkmogelijkheid dus ik ben altijd blij als mijn lichaamstaal begrepen wordt. Ik loop aan de meest linkerkant (oppassen voor de sloot) en heb de hond links kort aangelijnd. De dame die mij tegemoet komt snapt het helemaal. Zij gaat ook links lopen met de hond links.

Ik hou de voertje voor haar neus en ik zeg in het voorbijgaan: “Ik vind het niet nodig dat ze kennismaken”. Achteraf denk ik: “Waarom moet ik mij verontschuldigen eigenlijk?”. De dame zegt vriendelijk: “Goedemorgen” neemt de lijn korter en loopt ook door.

We maken hetzelfde rondje en komen elkaar dus op een ander pad wederom tegen. Hier is wat meer plek om afstand te houden en we maken een kort praatje. De hond aan mijn lijntje is rustig en meer ontspannen. “Dank je wel nog over wat je net zei”, zegt ze.

De kennismaking

kennismaking“Nou graag gedaan”, zeg ik. “Ik ben liever duidelijk”. “Ja fijn juist. Ik vind het prettig als mensen en honden wat afstand houden”, zegt ze. “Mijn hond is 12 jaar oud en heeft ook vaak geen zin in andere honden”. Waarop ik reageer: “Ik vind een onaangelijnde kennismaking al spannend, laat staan eentje tussen aangelijnde honden; het kan snel uit de hand lopen”. We zijn het met elkaar eens.

Het maakt toch zo’n verschil als je dit soort gesprekken hebt met mede-hondeneigenaren. In plaats van je hond maar lekker zijn gang laten gaan zonder even te overleggen. Het komt helaas weinig voor en dat herkennen jullie wellicht ook wel.

Onze beide honden hebben zich inmiddels geschikt in hun lot en zijn erbij gaan zitten. Geen interesse meer in elkaar. “Ik ben altijd voorzichtig met andere honden en dat komt omdat ik ook veel te maken heb met stereotypering“, zegt ze. We nemen afscheid en ze loopt door met haar Bullterrier.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

NEEM CONTACT OP

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten.

Wordt verstuurd

©2018 Hondengek is onderdeel van Yalla - privacy-beleid

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Spring naar toolbar