Momenteel verblijf ik een paar dagen in Amsterdam. Het is prachtig weer en dan vind geniet ik enorm van de stad. Voor het eerst eigenlijk dat ik Amsterdam als een leuke stad zie. Tot nu vond ik het hier vaak alleen veel te druk. Ik bekijk de stad graag vanaf het terras. En kom regelmatig honden op het terras tegen. 

Ochtend cappuccino

honden op het terrasWaar ik vroeger heel wat koffie dronk, heb ik nu mijn leven gebeterd. In de regel drink ik alleen nog koffie in de ochtend. Een bakkie. Bij voorkeur cappuccino. Aangezien ik dat meestal niet zelf kan maken moet ik het elders drinken.

Hoe fijn is het als je dan alleen de straat over hoeft te steken om bij cafe De Koffiesalon een heerlijke cappuccino te kunnen drinken. Uitkijkend over de Overtoom. Vaak met een hond als buurman. En het zijn altijd brave honden.

Honden op het terras

Het stond altijd hoog in het vaandel bij mij. Mijn hond leren rustig te blijven liggen in een horeca-gelegenheid. Jaren was het zelfs onderdeel van mijn puppycursus. We gingen dan ergens koffie drinken. Uitgerust met dekentje en voertjes/botje. Ik koos een plekje naast een muur. De pup kan dan tussen de muur en jouw stoel.

Op een terras is dat niet altijd mogelijk. Zo zat vanmorgen mijn buurman met zijn Corgi haast midden op de stoep. Zo was de situatie nou eenmaal. De Corgi lag dwars voor hem op zijn voeten en keek rustig wat in het rond. Hij bewoog nauwelijks. Waardoor een groep schoolkinderen schrok, gilde en opzij sprong. De brave Corgi was niet onder de indruk.

honden op het terrasIk denk dat het makkelijker is voor honden om in een stad op te groeien. Zo zie ik ook honden loslopen in het Vondelpark tussen de zonaanbidders en fietsen door. Gewoon met zichzelf bezig. Geen andere parkgasten lastigvallen. Ook geen andere honden.

Te veel met onze hond bezig?

Soms vraag ik me weleens af of we niet te veel met onze hond bezig zijn? Met ‘we’ bedoel ik dan met name de beroepsgroep van instructeurs/gedragstherapeuten. ‘Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ blijkt in de praktijk toch vaak de beste oplossing. Dat heb ik nu op verschillende plekken gezien.

Zo zag ik een mevrouw enorm worstelen met haar honden. Ze was aan het praten, dirigeren, trekken en onhandig doen. De honden waren onhandelbaar. Helaas is het bij mij ook weleens op een ‘gevecht’ uitgelopen. Een van de redenen dat ik niet graag een hond meeneem.

Vroeger droomde ik van een hond die altijd los mee kon lopen. Zoals de Golden retriever van Herman Brood. Die had nooit een lijn om. Iets waarvoor hij meerdere malen bekeurd is in Amsterdam. Toen mijn eerste hond kwam bleek dat toch niet mogelijk. De hond van mijn buren liep altijd los en zij deden alles fout uit het boekje over trainen met de hond. Wat een frustratie …

Wat is jouw ervaring met honden op het terras?

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

NEEM CONTACT OP

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten.

Wordt verstuurd

©2018 Hondengek is onderdeel van Yalla - privacy-beleid

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Spring naar toolbar