Dit jaar valt 5 mei op een zaterdag. Met prachtig weer. En het grootste hondenevenement van Nederland vindt nu plaats: Animal Event. Kortom, een Bevrijdingsdag die niet beter zou kunnen. Lekker erop uit met de hond. Gezellig op een terrasje, wandelen in het bos, struinen langs de diverse festiviteiten en fietsend door de natuur. We houden ervan.

Goed voor de socialisatie

bevrijdingsdagJe moet wel een uitzonderlijk ras hebben wil je erg je best moeten doen om je hond te socialiseren in Nederland. Of op een bijzonder afgelegen plek wonen. Het moment dat je de deur uit stapt, krijgt hij al zoveel indrukken dat het haast niet mis kan gaan.

Bovendien duurt de socialisatieperiode van een hond geen maanden. Als je op een Bevrijdingsdag met jouw 10 maanden jonge hond de braderie over gaat onder het mom van ‘socialiseren’ sla je de plank volledig mis. Zowel qua leeftijd als qua prikkels.

Om nog maar niet te spreken van een hond op een druk terras in een badplaats. Allemaal gezellig om de drinkbak. Kunnen ze fijn samen spelen. Het zal wel beroepsdeformatie zijn maar ik kan daar niet door een roze bril naar kijken. Het is een wonder dat het vaak zo goed gaat tussen honden.

Pas je programma aan

bevrijdingsdagWij liepen vanmorgen om 7 uur onze grootste wandeling. Niemand op straat. De rest van de dag zijn we thuis; nagenoeg de hele dag buiten. Fijn als je een grote tuin hebt. Gespeeld wordt er nauwelijks. We hebben net wat mentale verrijking gedaan door middel van een zoekspelletje.

Er gebeurt genoeg om ons heen om naar te kijken: fietsers, wandelaars, ruiters, net een hele colonne met geallieerde voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. We horen Nederlands, Duits en Frans. En de hond? Die is waar ik ben. Nu dus binnen op haar plaats. Ligt gewoon te slapen.

In mijn vorige leven als fotograaf ging ik wel naar Bevrijdingsfestivals en zag daar regelmatig honden sjokkend achter de baas. Leuk, de hele dag benen kijken … denk goed na waar je jouw hond mee naartoe neemt op Bevrijdingsdag.

 

 

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

NEEM CONTACT OP

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten.

Wordt verstuurd

©2018 Hondengek is onderdeel van Yalla - privacy-beleid

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?

Spring naar toolbar